Generaal Maczek
Memorial Breda

Generaal Maczek Memorial Breda

Het Generaal Maczek Memorial heeft als doel om de geschiedenis van de Poolse strijdkrachten in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog te vertellen. In het Generaal Maczek Memorial word je meegenomen in het verhaal van generaal Maczek die samen met zijn militairen begraven ligt op het Poolse Militair Ereveld te Breda.

Een verhaal met twee kanten
Het is een verhaal met twee kanten. Enerzijds het eren van de gesneuvelde helden en het vieren van de bevrijding, anderzijds de geleverde strijd en de veroorzaakte verwoestingen. De voorkant staat symbool voor het eren van de militairen en het vieren van de bevrijding en de achterkant voor de oorlog en zijn verwoesting.

Het gebouw staat geheel in dienst van het verhaal. Het fraai doordachte ontwerp is gemaakt door Oomen Architecten en Kinkorn.

De bouw wordt verzorgd door Winters Bouw en Ontwikkeling, met de bouwpartners Bureau Dhondt, Jacobs Elektro GroepVan den Buijs Installaties en Van Boxsel Engineering.
Het memorial biedt ruimte voor erkenning en herdenking van de bijdrage die de Poolse strijders hebben geleverd aan de bevrijding van grote delen van Nederland. Zo komt er een informatie- en documentatiecentrum, een auditorium en een ruimte voor bezinning. Ook biedt het memorial een thuisbasis voor het Generaal Maczek Museum met een permanente tentoonstelling.

“Dit Memorial is een eerbetoon"
Peter van Uhm, oud commandant Landstrijdkrachten Nederland, “Dit Memorial is een eerbetoon aan drie belangrijke waarden: Vrede Veiligheid en Vrijheid. Deze waarden worden voor de toekomst blijvend onderstreept door de realisatie van dit Memorial”

Word Donateur of Ambassadeur
We hebben nog een laatste zetje nodig om het Generaal Maczek Memorial ook echt te kunnen bouwen. Daarvoor is uw bijdrage van belang. Dat kan door een eenmalige donatie of een structurele bijdrage als Ambassadeur van het Generaal Maczek Memorial. Help jij mee? Klik hier om te doneren!

Compilatie bouw Maczek Memorial Breda

Tijdens de bouw van het Generaal Maczek Memorial in Breda zijn er op verschillende momenten beelden gemaakt. Het fraai doordachte gebouw is inmiddels gerealiseerd.
Het gebouw staat geheel in dienst van het verhaal. Deze video laat de hele opbouw van het eerbetoon zien. Kijk je mee?

Start afbouw 

De bouw van het Generaal Maczek Memorial in Breda is in volle gang. De nieuwbouw begint vorm te krijgen en de eerste eyecathers zijn al zichtbaar.
Het is mooi om te zien hoe de bouw zich steeds verder ontwikkelt. Het zal niet lang meer duren voordat het Generaal Maczek Memorial helemaal klaar is!

Plaatsing Wanden

Vlak voordat de bouwvak van start zal gaan zijn de wanden van het Generaal Maczek Memorial geplaatst. 

Dit gebeurt op een indrukwekkende wijze waarbij de wanden in de lucht gedraaid worden om zo op de juiste manier bevestigd te worden.
Ook valt de imposante hoogte van de wanden op. De plaatsing van de wanden van het Generaal Maczek Memorial is prachtig in beeld gebracht.

Kijk je mee met de beelden?

Vloerplaten

Afgelopen weken is hard gewerkt aan het Generaal Maczek Memorial in Breda. De grondwerken zijn afgerond, de fundering is klaar en de vloerplaten worden alweer gelegd.
De contouren en plattegrond van het gebouw zijn zo goed zichtbaar en tijd om weer beelden te maken. Kijk je mee?

Fundering

Eerste paal 

Maandag 27 mei is de eerste paal van het Generaal Maczek Memorial geslagen. Wethouder Marianne de Bie en gedeputeerde Henri Swinkels hadden de eer om de eerste paal te boren.
Het gebouw staat geheel in dienst van het verhaal. Het is een fraai doordacht ontwerp van Oomen Architecten en Kinkorn
Kijk jij mee met de prachtige beelden die zijn gemaakt?